Tennisbanen

Met onze Pulastic® tennisbanen bieden wij u een fantastische range van gecertificeerde, duurzame en veerkrachtige vloersystemen met maximaal speelcomfort, de vereiste baanstroefheid en de juiste balstuit. Tennisscholen, trainers, spelers en clubs zien steeds meer de voordelen van de kunststof/hardcourt baan ten opzichte van tapijt. Geheel in de richtlijn van de KNLTB geven wij gehoor aan de voorkeur voor een slow-medium hardcourt baan welke qua speelsnelheid te vergelijken is met gravel.

Ideaal voor elk niveau speler

Pulastic® hardcourtbanen voldoen aan de twee belangrijkste vereisten: die van de veeleisende (top)speler en van diegenen die spelen op een recreatief niveau. Vooral tennistrainers en spelers die dagelijks op de tennisbaan actief zijn, worden minder moe door de invloed van de rubberen mat welk een belangrijk onderdeel is in de opbouw van ons systeem.

Hardcourt niet hard

Vooral de oudere generatie tennisbeoefenaars denkt bij hardcourt aan de harde stenen of betonnen tennisbaan die in het verleden werd aangelegd als alternatief voor het spelen van tennis in de wintermaanden. Onder andere de bekende Mateco banen zijn daar een voorbeeld van. De enige “demping” op deze ondergrond was echter de aangebrachte verflaag.

De nieuwe generatie hardcourtbanen heeft als opbouw een dempende 4 mm rubberen mat met daarop aangebracht een aantal lagen van elastische polyurethaan (PU) en acrylaat. Deze combinatie zorgt voor de optimale demping, speelcomfort en is prettig voor ieders fysiek.
De term hardcourt heeft hiermee een nieuwe dimensie gekregen. Hardcourt is niet hard!

Toernooibaan

De huidige nationale - en internationale tennistoernooien in Nederland worden bij voorkeur gespeeld op hardcourtbanen. KNLTB en ITF stellen hun toernooikalender steeds meer samen aan de hand van deze ondergrond. De grote internationale toernooien in het buitenland, die niet gespeeld worden op gravel of gras, maken ook gebruik van dit type hardcourtbaan.