Padel & Tennis

Sinds een aantal jaren zien de Nederlandse tennisverenigingen hun ledenaantal teruglopen en is het steeds moeilijker om als club het hoofd financieel boven water te houden. Met de komeetachtige opkomst van Padel en de overeenkomsten met tennis liggen er nieuwe kansen voor de tennisverenigingen.

Padel is een stuk laagdrempeliger en tevens sneller aan te leren dan tennis wat een nieuwe groep racketsporters zal aantrekken. De baan is kleiner waardoor het qua fysieke conditie wat gemakkelijker is en doordat de glazen wanden onderdeel zijn van het spel is er meer dynamiek in het spel en slagenwisselingen die verrassend en lang kunnen zijn.

Padel een echte aanvulling op uw tennisvereniging

Waar tot nu toe padelbanen werd aangelegd in combinatie met een tennisvereniging ontstond direct een grote groei van het aantal nieuwe leden zowel jong als oud. Dit zorgde ervoor dat clubs weer financieel gezond werden en konden blijven bestaan.

"Padelbanen blijken na investering een goed rendement te behalen. Dus groei!"

Padel is geen vervanger van tennis maar ontzettend leuk om te doen en verenigingen die Padel erbij hebben zijn erg blij. Veel tennissers maar ook andere sporters spelen nu ook Padel en dat zullen er door toernooien en competities steeds meer worden.

"De verwachting is dat Padel zich gaat ontwikkelen tot de top 4 sporten in Nederland."

Hoeveel padelbanen op een tennisbaan?

Er passen 4 padelbanen op 2 tennisbanen, echter op 1 tennisbaan passen geen 2 padelbanen. Met de juiste aanpak en gebruik makend van een aantal extra vierkante meters naast de tennisbaan is realisatie echter heel goed mogelijk.

Logo KNLTB

KNLTB

De tennisbond is enthousiast over padel en ziet de sport als een welkome aanvulling op het bestaande aanbod bij verenigingen. Padel zorgt voor reuring, is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud, wat aanspoort om naar de club te komen. De KNLTB stimuleert verenigingen dan ook zowel tennis als padel aan te bieden, zonder verhoging van de contributie. Met padel-opleidingen voor tennisleraren en het organiseren van een competitie, hoopt de bond de populariteit van padel te vergroten.

De KNLTB werkt aan de ontwikkeling van de padelsport in ons land door promotie van de sport, het aanleggen van padelbanen en het organiseren van een padelcompetitie en toernooien.