Baankeuze

Verschillende factoren spelen een belangrijke rol bij de baankeuze voor uw accomodatie. Er moet een serieuze financiele investering gedaan worden voor een periode van 7-12 jaar en dat verlangt een goed onderzoek naar de juiste baansoort. De keuze voor een tennissysteem wordt voor een groot gedeelte bepaald door een aantal vaste factoren. Wij zetten het graag voor u op een rij:

Nieuwbouw of renovatie?
  • Bij nieuwbouw leggen wij een compleet nieuw systeem aan.
  • Bij een bestaande situatie wordt de tapijtvloer verwijdert en vervangen/gerenoveerd door een kunststof/hardcourt tennissysteem.
  • Heeft u een bestaande kunststof/hardcourt vloer dan volstaat vaak een facelift en wordt de bestaande toplaag geschuurd en vervangen door een nieuwe toplaag.

TennPro heeft voor nieuwbouw of renovatie de juiste oplossing!

Binnen of buiten?
  • Voor binnen wordt de slow-medium kunststof/hardcourt tennisbaan voorgeschreven door de KNLTB als het beste alternatief voor het spelen op een binnenbaan.
  • Door het groeiende aantal indoor hardcourtbanen komt er nu ook buiten steeds meer vraag naar de aanvulling van 1 of 2 hardcourtbanen naast het bestaande gravel. Banen die 12 maanden per jaar uitstekend bespeelbaar zijn.

TennPro biedt voor binnen en buiten de beste kunststof/hardcourt baan!

Recreatief of prestatief?
  • De tennisspelers/speelsters in uw hal zijn te verdelen in een aantal groepen. Onder andere jeugd, senior, rekreant, professional en rolstoel. Hierbij spelen fysiek, comfort, veiligheid en balsnelheid een belangrijke rol.
  • Wilt u specifiek voor 1 doelgroep een tennissysteem aanleggen dan is dat ook mogelijk. Een voorbeeld is het jaarlijkse ABNAMRO WTT toernooi waar gedurende 1 week een professionele vloer wordt gelegd voor de toptennissers van de wereld.

TennPro heeft met Pulastic® Comfort Court systeem voor topspeler, recreant en rolstoeltennisser!

Tennis of meerdere sporten?

Bied uw accomodatie ook ruimte voor meerdere sporten naast tennis dan is een multicourt een uitstekend alternatief. Een multifunctionele (tennis) vloer die u de mogelijkheid geeft om meer rendement te halen uit uw vierkante meters.

Pulastic® produceert in meer dan 70 landen multicourts!

Duurzaamheid
  • Een uit verschillende lagen opgebouwd compleet systeem kan tientallen jaren mee.
  • Voor de toplaag waarop gespeeld wordt is de levenscyclus echter lager. De slijtvaste toplaag wordt opgeleverd met een bepaalde stroefheid. Door het bespelen zal de toplaag ieder jaar iets sneller worden. Dit is mede afhankelijk van de intensiteit van bespelen en de bezettingsgraad.
  • Voor vervanging (recoating) van de toplaag houden wij een periode aan van 7 tot 9 jaar. Uitzondering hierop zijn de accomodaties die ivm nationale en internationale toernooien afhankelijk zijn van de juiste speelsnelheid. Hiervoor adviseren wij een periode van 5 tot 7 jaar.

Pulastic® Comfort Court 60T heeft een levensduur van meer dan 25(!) jaar met behoud van kwaliteit.