Tennisbaan aanleggen

Een Pulastic® tennisvloer is altijd in topconditie. Om dit te bereiken ontwikkelen we voortdurend onze systemen en het applicatie-proces. Onze ervaren applicateurs volgen een beproefd stappenplan om uw Pulastic® tennisbanen met de grootste zorg te installeren. Het resultaat: een duurzame tennisbaan die jarenlang het beste speelcomfort biedt en veilig en betrouwbaar is.

Pulastic® tennisvloeren worden volgens een specifieke volgorde door goed getrainde specialisten aangebracht.

Uitrollen rubber 4 mm mat
1. Uitrollen rubber 4 mm mat
Afdichting
2. Afdichting
Basis PU laag
3. Basis PU laag
Acrylaat toplaag
4. Acrylaat toplaag
Afwerking
5. Afwerking
Belijning
6. Belijning

1. Elastische onderlaag

De basis is een geprefabriceerde elastische onderlaag. Deze rubbergranulaat mat van 4mm wordt met een oplosmiddelvrije lijm duurzaam verbonden aan de ondervloer.

2. Afdichting

De eerste van de 3 kunststoflagen die op de elastische onderlaag worden gegoten dient om de mat vloeistofdicht te maken.

3. Basislaag

De tweede laag wordt dun aangebracht om de vloer definitief voor te bereiden op het aanbrengen van de dikkere zelfvloeiende PU gietlaag die de mechanische sterkte aan de vloer zal geven. Deze gegoten kunststof laag verzekert een strakke basis en goede aansluiting bij wanden en vloervoorzieningen.

4. Hechting

Om de derde laag een optimale hechting te geven wordt eerst een coating aangebracht waarin kwartszand is verwerkt voor de beste aanhechting van de toplaag.

5. Gegoten toplaag

De derde en vierde laag vormt de toplaag bestaande uit hoogwaardig acrylaat. Deze laag wordt gegoten en is afgestemd op de definitieve kleuren van de baan.

6. Speelveld belijning

De finishing touch is het aanbrengen van de belijning met acrylaat verf.